Саопштење за јавност

На данашњој седници, Скупштине општине Ариље, усвојен је  буџет за 2016 годину, после маратонске расправе, током које су одборници опозиције, по обичају на који смо навикли, максимално опструисали рад,  користећи  скупштинску говорницу за своју политичку промоцију. Време су потрошили у тражењу криваца за свој неуспех да се одрже на власти на којој су били до пре 10 дана, без имало воље и жеље да конструктивном расправом и предлозима, узму учешће у изради овог најважнијег документа, неопходног за ефикасно функционисање локалне самоуправе као сервиса свих грађана.
Иако је било веома кратко вереме, да се направи ваљан предлог за распоређивање средстава буџетским корисницима, председник општине је то урадио у рекордном року,  уз помоћ општинске управе и већа, како бисмо ушли спремно у нову календарску годину.
По речима Зорана Тодоровића, председника општине и председника ОО СНС-Ариље, буџет је међу најнижим у републици, али је  ипак пронађен начин за повећање средстава онима, којима су и најпотребнија, а то су на првом месту социјална давања, школе, спорт и пољопривреда. Наравно, нада се да ће уз помоћ републике и других извора финансирања, моћи да настави и неке капиталне пројекте, који су били у плану током 2015 године, а заустављени после насилне смене власти, када се група неодговорних политичара , заиграла, и у тој игри, зауставила сваки рад и напредак пуних шест месеци, колико су се задржали на руководећим местима у општини. Додаје да је сада све враћено на своје место и да је спреман да са још више снаге и посвећености, настави напред, заједно са коалиционим партнерима који му пружају пуну помоћ и подршку у раду.

У Ариљу 30.12.2015 године                                                                                                                                                                                                                                             ОО. СНС - Ариље