Вести

Акција чишћења острва Уски вир

Премда је СНС највећа странка, и по чланству и по утицају, увек тежимо да окупимо и све оне добре идеје, институције, организације, па на крају и друге странке што доприносе побољшању укупног живота читаве заједнице. Једна од тема око које се сви најлакше договоримо је екологија. Код нас у Ариљу, на првом месту је Рзав и уређење његових обала, а све због очувања што здравије средине за живот наше деце и обезбеђење потребних простора где ће грађани проводити ретке тренутке одмора. Природа нам је подарила ову лепоту коју треба да негујемо и свакодневно унапређујемо ради будућих генерације којима не смемо ускратити исто то право уживања у свему што мајка природа изгради око нас. Подршка локалне самоуправе је веома битан моменат за сваки рад на терену, а председник наше општине гдин. Зоран Тодоровић је увек међу првима у свакој акцији и даје подстрек свакој иницијативи која се тиче уређења, како града тако и околине, а наравно, Рзав свима у Ариљу, па и у његовом срцу заузима посебно место.

Имајући у виду да је туризам,поред пољопривреде, препознат као развојна шанса Ариља, неопходно је више ангажовања како институција тако и појединаца на уређењу и очувању еколошких капацитета које имамо.

Погледајте једну од најбоље организованих акција, а то је само мањи део онога што је рађено овог лета по овим питањима, и наравно, поред активиста СНС-а, неизмерну захвалност дугујемо еколошком удружењу God Save Rzav, риболовачким удружењима, као у осталом и свим појединцима који одвојише део слободног времена, да својим радому дају допринос уређењу животне средине и чишћењу градских улица. Такође, незанемарљив је и допринос свих Ариљских медија, посебно Televizija Klik - Arilje