Вести

Аутобуска линија до Добрача, Брекова и Бјелуше

У понедељак, 29. септембра 2014. године почела је са радом линија јавног превоза до Добрача, Брекова и Бјелуше. После осам година паузе линија је поново активна и саобраћа два пута дневно. Приоритетан разлог поновног увођења линије су свакако ђаци који пешаче до школе и по седам, осам километара у једном правцу, а с обзиром да долази зима, Локална самоуправа је убрзала преговоре са фирмом „Аутопревоз“ Чачак, и као резултат те успешне сарадње имамо још једну обновљену линију јавног превоза до села.


Процес одређивања маршуте превоза је био дуготрајан посао јер је захтевао детаљно планирање ради превоза што већег броја ђака до Основне школе у Брекову, као и њених истурених одељења у Добрачама и Бјелуши.


Мештани ових села су изашли у сусрет колико су могли. Своју помоћ су пружили на најбољи могући начин и то чишћењем пута и растиња уз пут.


Председник општине, са својим саветником, присуствовао је првој вожњи ове обновљене линије до Бјелуше где су га дочекали мештани пуни захвалности и прича о тешком периоду док превоза није било. Из Бјелуше, аутобус се вратио до Брековачке школе у коју су ђаци први пут стигли јавним превозом.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iuM-k6G3mhw