Вести

Додељена средства младим предузетницима

Први пут ове године, руководство општине је буџетом предвидело одређена средства за развој омладинског предузетништва, односно за помоћ младим људима да се запосле кроз покретање сопственог бизниса, а све у циљу задржавања младих и образованих људи у нашој средини. Ове године су предвиђена средства до 200 000 динара по пројекту, неповратно, уз обавезу да одређени период раде према приложеним плановима који су оцењивани и према којима су и додељена средства.

Omladinsko preduzetništvo

 Према речима председника општине Зорана Тодоровића, ова средства можда некоме изгледају мала, али су максимална наспрам количине средстава која су у могућности да се издвоје из буџета општине. Такође је напоменуо да је опредељене општинске власти да ово пређе у традицију и да се сваке године  подстакну млади људи да узму учешће у креирању привредног амбијента општине.

 Милан Стевановић, помоћник председника и руководилац самог пројекта, изјавио је да је овај општински пројекат семе развоја омладинског предузетништва у Ариљу који омугућује, доделом ових неповратних средстава, отпочињање и развој девет пословних идеја које могу значити у ближој будућности, отварање  нових радних места која су нам преко потребна.