Вести

Инфраструктура

У протекле две године Локална самоуправа Ариље трудила се да побољша стандарде живота својих грађана. Првенствено је обраћена пажња на инфраструктуру којој је посвећена пуна пажња.  Изградњом путева ће се у многоме допринети свеукупном развоју села, јер овде има пуно младих људи који су успешни пољопривредни произвођачи и који су будућност села.

Реконструкција оштећеног пута Љетине – Ариље је успешно завршена. Овај део пута, који повезује Лучане, Ариље и Гучу дуг временски период је био трн у оку Ариља. Локална самоуправа је уложила велике напоре да се превазиђу постојећи проблеми када је санирање ове деонице пута било у питању и обезбеди својим грађанима безбедније путеве. 

Изградња пута База – Ријека, друга фаза. Укупна дужина пута износи 1550 метара, док је ширина коловоза 4 метра. Такође, у оквиру овог пројекта извршен је продужетак трасе у дужини од 190 метара. На траси пута су предвиђени пропусти, шахтови, ивичњаци, сливници, дренажне цеви и канали за одводњавање. У оквиру ових радова изведена је делимична реконструкција водоводне мреже Малско врело чија се траса простирала дуж трасе пута. Радове су извели „Путеви“ Пожега и јавно комунално предузеће „Зелен“. 

Локална самоуправа се интензивно ангажовала на санацији свих сеоских путева који су оштећени током елементарних непогода. 

Општинска власт посветила је велику пажњу на изградњу јавне расвете у Месним заједницама Трешњевица, Вигоште, Вране, као и у улицама у Месној заједници Ариље. Извршена је реконструкција декоративног осветљења цркве Светог Ахилија и манастира Клисура.