Вести

Инвестирање у школске објекте

У протеклом периоду у Ариљу је урађена комплетна енергетска ефикасност за 4 од 7 школа, при чему је уштеда енергије за 25-30%. Урађени су елаборати- гасна котларница за зграду Општинске управе, Услужног центра, Дирекције за изградњу, ЕПС-а, банке и судске јединице, Спортске хале, а потписани су уговори са министарством за 17 локација предвиђених за изградњу мини хидроелектарана.

Саставни део стратегије Локалног економског развоја општине Ариље је инвестирање у школске објекте. У основној школи Ратко Јовановић у Крушчици замењена су 54 прозора, двоја врата, урађена термоизолација спољних зидова и фасада, површине 890 метара квадратних. Укупна вредност ових радова износи око 2 милиона и 800 хиљада динара, а средства су обезбеђена захваљујући великим напорима општинске управе и председника општине господина Зорана Тодоровића, из Фонда за заштиту животне средине. Општина Ариље је учествовала у финансирању радова.

У издвојеном одељењу Висока, школе Ратко Јовановић, у школску зграду, уз помоћ пријатеља школе и Скупштине општине Ариље уведено је централно грејање и изграђена котларница у вредности од 800 хиљада динара.

У школи у Гривској је урађен санитарни чвор у вредности од 374 хиљаде динара уз подршку Министарства просвете, док су у школи у Радошеву замењени стари, дотрајали прозори и адаптиране две учионице, где су помоћ пружили и родитељи ђака.

У матичној школи у Латвици извршена је комплетна замена крова у вредности од око 3 милиона динара, а средства су обезбеђена из материјалних трошкова и буџета Локалне самоуправе.