Вести

Нови асфалтни пут у Бјелуши

 Мештани села Бјелуше, засеока Пајовићи  организовали су 14. новембра прославу поводом реконструкције пута и асфалтирања у дужини од 954 метара на делу пута који је био најоштећенији. Иако је план Месне заједнице много амбициознији у погледу реконструкције путне мреже, мештани су веома задовољни постигнутим, због чега су посебно захвални општинском руководству које је имало слуха за њихове проблеме. Председник Месне заједнице, Милан Пајовић, истиче да је председник општине, Зоран Тодоровић, одржао дато обећање , које његови претходници нису, и који су ту долазили само са обећањима пред изборе. Пут за људе који овде живе значи пуно. Пут за њих представља останак и опстанак у овом брдском селу, јер им живот нимало није лак.

 Мештани нису крили срећу и задовољство што ће предстојећу зиму дочекати без страха како ће доћи до својих кућа, пошто је ово најудаљеније село у општини Ариље, са надморском висином од 980 метара. У засеоку Пајовићи има 32 домаћинства у којима је 80% становништва старости 30 до 40 година, што је  охрабрујуће. Да би се такав тренд живота на селу наставио, потребни су им добри путеви који су један од предуслова боље комуникације са градом. Ови упорни и предузимљиви људи, охрабрени чињеницом да удружени могу пуно постићи, имају у плану да на пролеће 2014, године наставе радове. Надају се да ће до тада успети да сакупе још новца, јер  је било и оних који нису имали поверења да ће акција успети, па до сада нису узели учешће. Њихове комшије се надају да ће сада и они издвојити који динар, када виде конкретан ефекат ове акције, јер сваки нови километар асфалта много значи. 

Председник општине, Зоран Тодоровић, је истакао да су људи у овом селу сложни и због тога и имају резултате, што би и осталим месним заједницама могло да послужи као добар пример. Он је још додао да ће општина пружити подршку свакој доброј иницијативи коју грађани покрену у некој месној заједници како би сви заједно градили бољу локалну заједницу.