Вести

Пет година Српске напредне странке

Данас, пет година после оснивања, 21 октобра 2008 године, СНС је водећа странка у Србија и без конкуренције чврсто држи лидерску позицију далеко испред осталих, са подршком готово половине грађана наше земље. У редовима наше странке, налазе се бројни образовани, стручни људи, а изнад свега, вредни и енергични, који настоје да позитивну енергију нашег председника, Александра Вучића, преточе у реализацију преко потребних промена које су започете и које гарантују напредак Србије у будућим данима. Зашто и како смо за тако кратко време дошли до овако фантастичних резултата је сасвим разумљиво: јер смо мудрум политиком ужег руководства, препознали праве вредности за које се треба борити, а на прво место смо ставили интерес најширег слоја грађана. 

Иако смо највећа странка, и по чланству (око 350 000 чланова) и по утицају, није нам циљ апсолутна власт, већ се трудимо да окупимо све добре људе и идеје, све институције па и друге политичке странке, које могу помоћи да се свакодневно праве искораци у побољшавању квалитета живота свих грађана Србије. Дакле, циљ СНС-а је да нашу популарност, пре свега популарност нашег лидера  Александра Вућића, ставимо у службу народу и да сву позитивну енергију наших грађана усмеримо да преко потрбне промене учинимо што пре видљивим. Уз велики рад, наоружани стрпљењем, чврстим кораком незаустављиво крчимо пут бољој будућности. Увидели смо све грешке наших предходника, које не желимо да поновимо. Ти дани за нас су  ружна прошлост. Дани под вођством авантуриста и у великом броју неодговорних политичара из власти. Несавесних поједеинаца, који су пре свега, на прво место стављали своје личне интересе, и радили под утицајем капитала и тајкуна који су годинама некажњено пљачкали државу и њене грађане. Резултате њиховог рада данас очитавамо у потпуно уништеној привреди, поклоњеној државној имовини, тоталном слому државних институција и потпуном паду система вредности у сваком погледу.

Мржња, похлепа, завидност, нерад и непоштовање ближњих, нису својствени српском народу, па зато и праве вредности врло брзо могу бити повраћене у свести грађана. Потрудимо се сви да следимо прави пут и придружите нам се у тој борби коју смо започели и која неминовно мора бити доведена до краја, због наше деце и свих будућих генерација којима Србију остављамо у наслеђе. Напредњаци су преузели потпуну одговорност за вођење државе ка вредностима које заслужује човек 21-ог века. Наоружани стрпљењем, одлучни и чврсти у ставу да морамо завршити започете промене, свакодневно сву своју енергију усмеравамо ка томе. На том путу, препреке су неминовне, ипак уз велики труд, ми их савладавамо и полако прочишћавамо наше редове од оних неискрених и неодговорних, који су у неком трнутку помислили да смо исти као и остали и да могу спроводити своје личне интересе, заклањајући се иза странке и њеног председника Вучића.

На челу те незаустављиве колоне, која сигурним кораком иде напред, стоје Томислав Николић: оснивач и први председник странке, Александар Вучић: актуелнин председник Напредњака, а затим и свих осталих 350 000 чланова решени да завршимо започето и не изневеримо поверење народа које нам је указано. Ми смо одредили циљеве, истрајаћемо у томе, показаће нам крајњи резултат све то што спроводимо и очекујемо још ширу подршку грађана Србије, јер све више њих препознају да смо на правом путу.