Вести

Почело асфалтирање на деоници кроз Церову

Радови на реконструкцији међуопштинског пута Лопаш –Радељево, одвијају се према плану чему погодују временски услови. Због значаја овог путног правца, учешће општине Ариље у инвестицији вредној 56,5 милиона динараје 50%.
Посао је путем Јавне набавке добило предузеће „Путеви“ Ивањица, које изводи радове, а ЈП „Дирекција за изградњу“  је испред општине задужено да врши надор. За сада све тече према планираној динамици по којој би радови на релацији дугој 2 километра и 600 метара требало да буду завршени до 18. децембра.
Раднике је јуче на делу пута кроз Церову, који је у фази асфалтирања, посетио председник општине, Зоран Тодоровић, који је желео да се увери  да све тече по плану. „ Пут је био у изузетно лошем стању, због чега је локална самоуправа у сарадњи са ресорним министарством одлучила да финанира реконструкцију овог путног првца, уз велико разумевање општине Ивањица са којом нас овај пут повезује. За Церову, као приградску Месну заједницује од великог значаја овај пут јер свакодневно према граду гравитира велики број становника, али и из града  према Церови у којој пуно грађана ради.“ Председник је такође рекао да су ови радови подстакли грађане у Месној заједници Церова да се удруже и издвоје сопствена средства  за асфалтирање приступних путева, и да ће локална самоупрва наћи начина да им у томе помогне, мада је суочена са недостатком финансијских средстава. Овом приликом председник се захвалио грађанима на разувевању приликом решавања имовинско – правних односа јер је пут од општег интереса и користиће првенствено грађанима који ту живе, као и другима који буду њиме пролазили.
Упитан да ли ће и који путни правци бити у плану за наредну буџетску годину, председник Тодоровић је одговорио да би волео када би било довољно средстава  да све путеве радимо на овакав начин, али да ће реконструкција путева свакако бити планирана буџетом за наредну годину и наговестио да је једна од приоритетних свакако  Улица Вука Караџића у Вранама.Истакао је да Министарство за локалну самоуправу Ариље, препознаје као одговорну општину и изразио наду да неће изостати подршка републике у наредним пројектима наше општине.


С.Ј.