Вести

Проф. др Зорана Михајловић, у посети Ариљу

Професор, доктор Зорана Михајловић, члан Председништва СНС и  министарка енергетике и заштите животне средине у Влади Републике Србије, посетила је Ариље, заједно са својим сарадницима. Циљ ове посете било је потписивање споразума о изградњи мини хидроелектрана на подручју наше општине. Споразум је потписан са потенцијалним инвеститорима и председником општине Зораном Тодоровић, а у складу са Просторним планом наше општине и законом о енергетици Републике Србије.

Министарка је овом приликом подсетила, да стално потенцира на квалитетној вези између државе, локалне самоуправе и инвеститора, као и то да нико у том ланцу не сме да буде занемарен. Од локалне самоуправе се очекују ваљани услови за инвеститоре, што ће се вратити кроз запошљавање нових  кадрова и стварањем  услова бржег развоја. Свака нова инвестиција је значајна у малим срединама као што је Ариље, па је стога ово један корак напред у развоју овога краја.

Poseta ministarke Zorane Mihajlović
Проф. др Зорана Михајловић, у посети Ариљу

Према речима председника општине, Зорана Тодоровића, на подручју наше општине Просторним планом  је предвиђена изградња 14 мини хидроелектрана, што ће допринети побољшању енергетске ефикасности нашег краја, а исто тако и нека средства донети у општински буџет. Такође, очекује се од овог пројекта и запошљавање више од двадесет  радника. 

На крају посете, министарка је у својству члана председништва СНС-а, присуствовала састанку Општинског Одбора наше странке, где је упозната са радом Напредњака  у Ариљу, а исто тако је пренела важна упуства и информације активистима нашег одбора, битних за унапређење странке у целини.

Проф. др Зорана Михајловић, у посети Ариљу