Вести

СНС ИНФОРМАТОР БР.7

Драги пријатељи,

У понедељак, 21. октобра 2013. године, Српска напредна странка прославиће пет година од оснивања. Позивам вас да дођете да заједно прославимо овај наш јубилеј, на који смо веома поносни. Рејтинг Српске напредне странке говори о томе да су грађани у нама препознали вредне, поштене људе, којима је добробит Србије на првом месту, а не лични интереси.

Пре неколико дана представили смо пакет економских мера за спас економије, и за спас Србије. То није ни леп, ни популаран пакет, али другог избора није било. Да није било тих мера и коначног раскида са досадашњом праксом, за годину дана буквално бисмо имали аргентински сценарио у Србији – не би било више пара за војску и полицију, на улицама би био хаос и хајдучија, у апотекама не би било лекова, у болницама санитетског материјала, у школама ни професора, ни деце.

Да ли је то Србија какву желимо? Није и не може да буде. Не треба крити у колико смо тешкој ситуацији, и да је једини спас суочавање са чињеницама, предузимање болних резова и штедња на свим пољима. Решили смо да опоравимо Србију. Знам да не могу бити популарни људи, ни странке, који крену у такав подухват, али мени је много више стало до тога како ће се у Србији живети, него до тога какав ће рејтинг имати која политичка странка.

Сведоци сте свакодневних напада опозиције, која је, док је била на власти, опустошила земљу и због које данас и морамо да доносимо ове тешке мере, као и бесмислених анкета о томе да ли су грађани „за“ или „против“ мера Владе, критике „стручњака“, који су, у ТВ емисијама, одбацили мере и пре него што су донете, пре него што су уопште сазнали које су. Већ сам вам говорио о негативистичком приступу, цинизму, сарказму, о томе да су неки људи увек против свега, макар и не знали против чега. Али су против. Велика је неверица у промене и у жељу да се нешто направи.

Веома смо пазили да нове мере не додирују приватни сектор, који је најздравији део друштва, већ да буду усмерене на недозвољени део потрошње. Пензионери ће, такође, остати нетакнути, као и људи који примају мање од 60.000 динара. Нове мере неће бити ни удар на средњу класу, како то злонамерници кажу, јер ће неко ко прима 70.000 динара минимално издвајати од своје плате. С друге стране, не може се рећи да онај ко прима 120.000 динара месечно припада средњој класи.

Трудили смо се да мере највише погоде политичаре, људе постављене на различите високе функције, директоре јавних предузећа, помоћнике министара, који свакако нису средња класа. Средња класа су приватници који вуку земљу напред.

У Србији мора да се створи логика здравог бизнса, да људи разумеју да смо завршили са самоуправљањем, и да морамо да трошимо само онолико колико смо зарадили. Сетимо се само како је претходна власт упропаштавала и свесно жртвовала здраве фирме, да би одржавала у животу оне болесне, а све то маркетиншки приказивала као бригу за привреду. Време је да докажемо да може другачије и боље да се управља земљом, да се вредније ради, како би се сутра боље живело. Наша мисија је да наставимо даље.

 

Александар Вучић

Београд, октобар 2013.

 

Преузмите СНС Информатор бр. 7